Hva er yoga?

YOGA er en flere tusen år gammel indisk filosofi.

Den består av mange teknikker og metoder for å oppnå en sterk og smidig kropp og et balansert og rolig sinn.  Man kan si at yogaens form i vesten er en "treningsform" som har som mål å gi balanse både fysisk og psykisk.

Tidligere indiske yoga lærere mente at gjennom en sterk og smidig kropp var det lettere å få en tilstand av konsentrasjon og ro i sinnet. - å komme i kontakt med seg selv og sine omgivelser på en bedre måte.

Det er utviklet mange ulike teknikker og øvelser innenfor yoga. Noen er enkle, mens andre er avanserte og krevende.

De fleste yoga teknikker jobber med alle deler av kroppen, både fysisk og mentalt. Gjennom fysiske øvelser, pusteteknikker, mentaltrening, avspenning og meditasjon.

De fysiske øvelsene spenner fra helt enkle til svært avanserte øvelser og bevegelser. Gjennom disse får man god smidighet og styrke i bindevev og muskler. Det stimulerer også blodomløpet og energi gjennomstrømningen i kroppen.

De fysiske øvelsene utføres på et nivå som er tilpasset hver enkelt utøver. Derfor henvender yoga seg like mye til den aktive og trente person til den som ikke er det.

PUSTEN; er et viktig element i yoga. Uten pusten ingen yoga, sies det. Pust og bevegelse er som hånd i hanske. Pusten brukes aktivt gjennom undervisningen. Det finnes mange ulike pusteteknikker  gjennom yoga. De som skaper rask energi og varme, til de som gir en mere avspent rolig meditativ tilstand.

Yoga har mange gode elementer og flere lag der man kan utvikle seg. Et element som er tilgjenngelig for alle å jobbe med er oppmerksomhet og konsentrasjon. Dette gir ro og stillhet i kropp og sinn.

MEDITASJON er mye brukt i yoga, fra korte øvelser til lang dype meditasjoner.  Meditasjon reduserer stress og øver opp konsentrasjon. Man finner likevekt, sinnsro og følelsesmessig balanse. Meditasjon kan bidra til å helbrede fysiske lidelser og senke høyt blodtrykk.Pusten er grunnlaget for en god meditasjon. Pusten er alltid med deg og er det enkleste å meditere på, , dette stillner sinnet og tankene. Og du får bedre kontakt med ditt indre selv.

 ¤ I yoga knyttes oppmerksomhets trening sammen med fysiske øvelser og pusteteknikker.

¤ Det gir en økt følelse av tilstedeværelse her og nå.

¤ YOGA betyr forening mellom kropp, sinn og sjel. Å stilne sindets flyktighet, for å oppnå sinnsro og fysisk ro. Lytte innover, det indre og det ytre, bindes sammen som ett.      Som yin og yang hører sammen.

                       VELKOMMEN TIL YOGA

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

 

 

 

 

 

 

copy right evasyogahjerte