YIN YOGA hva er det?

YIN YOGA  er basert på Taoistisk praksis og filosofi, Tradisjonell Kinesisk Medisin lære.

Yin og yang er som to motpoler og parter som hører sammen, yin står for ro, det dype, indre, mørket, natt, måne, stillhet, femininenergi. Yang er bevegelse,rask fart,det maskuline, sol, dag, det ytre.

På sin vei til vesten har Yin yoga blitt flettet sammen med Indisk yoga filosofi og budistisk filosofi.Yin yoga har dermed tatt nye former og retninger og praktiseres ulikt.

Det var Pauli Zink som brakte yin yoga til vesten i 1980 årene, Paul Grilly ble en av hans elever, og senere ble Sarah Powers ( Insights Yoga) elev. Det er de to sistnevnte som har brakt YIN YOGA til europa. Hadde gleden av å være på Workshop i Oslo høsten 2018 med Sarah.

 YIN YOGA ER EN ROLIG YOGA FORM, der det gjøres utvalgte myke strekk  stillinger over lengre tid,2-5 minutter i hver øvelse,Kombinert med pust. For å jobbe i dybden med bindevev og ledd. 

HENSIKTEN med Yin Yoga er å skape større elastitet/fleksibilitet i kroppens bindevev. I bindevevet ligger også Meridianene, energibanene som inneholder Qi, livskraften vår. Når dette jobbes med vil energien flyte bedre,i alle kroppens organer. Sirkulasjonen i muskler og ledd forbedres, og det blir enklere å gi slipp på spenninger og stress, mentalt, emosjonelt og fysisk.

Bindevevet omslutter hele kroppen og har stor innvirkning på kroppens bevegelighet og holdning. Yin yoga løser opp spenninger og gir deg en fantastisk følelse av ro i kropp og sinn.

Yin yoga er en super yoga form for voksne kvinner.

I YIN YOGA  lærer man å finne ro, ettergivenhet, tålmodighet og evnen til å tåle ubehag, stress og motgang. Fornyelse av energi og revitalisering. For mange vil det gi en god natte søvn og dyp avspenthet etter yoga timene.

PUSTEN er svært viktig, det brukes lange dype, meditative, beviste og tilstedeværende puste teknikker. Dyptgående rolig pust senker produksjon av stresshormoner, dette bidrar til økt ro.Det gjelder å holde et meditativt og positivt fokus i yoga praksisen.

YANG og QI GONG bevegelser som brukes i undervisningen setter i gang energiene i kroppens energibaner. Bevegelsene skal løse opp blokeringer, skape balanse og flyt. Disse brukes som en starter eller mellom  yin tøyningene.

YIN YOGA SKAPER SMIDIGHET I BINDEVEV og MUSKLATUR, DET SKAPES OGSÅ SINNSRO.

velkommen til Yin yoga.

 

 

copy right evasyogahjerte